Wagro-café Amsterdam-Almere en Noord-Holland Midden

 
 

Welke route moeten asielzoekers doorlopen voordat ze door u in een reguliere praktijk worden gezien? En sta straks niet meer met je mond vol tanden bij een patiënt met mond- en kaakklachten.

 

 

Ook is het weer tijd om je instrumenten te laten ijken! Kom naar het Wagro-café en laat je bloeddrukmeter, thermometer en saturatiemeter ijken voor 5 euro per instrument. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

 

Inhoud workshop

Peter van der Voort,  sinds drie jaar werkzaam in een asielzoekerscentrum zal iets komen vertellen over de route die asielzoekers moeten doorlopen voordat ze door u in een reguliere praktijk worden gezien. De toestroom en weer afname van het aantal asielzoekers in Nederland, maar ook de verschillen tussen de diverse bevolkingsgroepen die we vaak zien. Niet geheel onbelangrijk is dat alle asielzoekers een medisch dossier hebben welke kan worden opgevraagd! En, wat zijn de kwetsbare groepen binnen de asielzoekerspopulatie?

 Daarna zal drs. J. Muris, tandarts en docent Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam ons meer leren over mond- en kaakklachten. De mond is de spiegel van de gezondheid, maar toch blijkt het vaak een blinde vlek voor medici te zijn. Huisartsen worden regelmatig geconfronteerd met mond- en kaakklachten, maar door het beperkte tandheelkundige onderwijs tijdens de opleiding(en) staan huisartsen regelmatig met hun mond vol tanden bij dergelijke problematiek. Tijdens deze nascholing krijg je basale en praktische informatie om het beeld van de mond te kunnen interpreteren en vragen of klachten op dit gebied te lijf te kunnen gaan. Ook zal kort worden ingegaan op tand- en kaaktraumatologie. 

Aansluitend is er nog de gelegenheid om bij te praten met je collega’s onder het genot van een drankje.

Praktische informatie

DoelgroepAios
Hid(ha)
Waarnemer
Accreditatie2 punten
KostenLeden € 30,- / Aios € 20,- / Niet-leden € 40,-
Contact

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met de LHV Academie of bel 030-2823751.

Programma

18.00 - 19.00 uur

Inloop met broodjes en inleveren instrumenten voor ijken

19.00 - 20.00 uur

Peter van der Voort, “Zorg voor asielzoekers”

20.00 - 20.15 uur

Pauze

20.15 - 21.45 uur

drs. J. Muris “Niet met je mond vol tanden”

21.45 uur

Borrel

Trainer(s)

Peter van der Voort is verpleegkundige en sinds drie jaar werkzaam in een asielzoekerscentrum in de regio Heerhugowaard en Alkmaar.  Hij werkt voor Gezondheidscentrum asielzoekers (http://www.gcasielzoekers.nl/ , tot 2018 verantwoordelijk voor de eerstelijns zorg in het asielzoekerscentrum. Elke dag reist hij vanaf Texel, waar hij woont met zijn gezin, met de boot naar Noord-Holland.  

 

Joris Muris is tandarts en docent Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam. Hij kan het belang van interactie tussen mondgezondheid en algemene gezondheid

niet genoeg benadrukken. Al jaren vraagt Joris Muris om meer aandacht voor de interactie tussen de verschillende disciplines in de gezondheidszorg.

Als tandarts in een praktijk in Amsterdam en als wetenschapper en

chef de clinique van de sectie Integrale Tandheelkunde bij het Academisch

Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) heeft hij regelmatig contact met

de beroepsgroepen. Maar het meest nog draagt hij zijn visie uit als voorzitter van

de Vereniging Medisch Tandheelkundige

Interactie (VMTI). Bij het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) heeft Muris in samenwerking met de afdeling dermatologie van VUmc onderzocht hoe je metaalallergie kunt diagnosticeren. Hij promoveerde in 2015.

Bijzonderheden

Instrumenten ijken
Gedurende het Wagro-café is het deze keer mogelijk om je instrumenten te laten ijken (bloeddrukmeter, saturatiemeter en thermometer) voor 5 euro per instrument. Kom op tijd, want hiervoor geldt: Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Betaling zal achteraf plaatsvinden via automatische incasso.

Algemene voorwaarden LHV Academie
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.