Wagro-café Amsterdam-Almere en Noord-Holland Midden

 
 

Hoe ga je om met acute problematiek bij kwetsbare ouderen? Tips van een geriater aan de hand van casuïstiek. Daarnaast aandacht voor leefstijl op recept in plaats van een pillendieet. Hoe motiveer je patiënten naar een duurzame en gezonde leefstijl?

 

 

Inhoud workshop

Kwetsbare ouderen blijven steeds langer thuis wonen en zo kom je als waarnemend huisarts en HIDHA steeds vaker in aanraking met hun ingewikkelde problematiek. Vaak is er sprake van multimorbiditeit en is de ziektepresentatie atypisch. Klinisch geriater Floor van den Hanenberg zal aan de hand van casuïstiek de acute geriatrie bespreken. Om welke redenen worden patiënten met spoed naar de geriater verwezen? En wat wordt er dan uiteindelijk gevonden? Zij sluit af met een casus over polyfarmacie.

De Nederlandse bevolking wordt steeds zwaarder en zieker. Welvaartsziekten als diabetes, hypertensie en hart- en vaatziekten blijven toenemen. Dit is ook iets dat we elke dag in de spreekkamer terugzien. Maar wat kan jij als zorgprofessional hier aan doen? Hoe motiveer je patiënten naar een duurzame gezonde leefstijl? Deze workshop geeft praktische handvatten hoe je leefstijl als medicijn in kan zetten in de praktijk. 

We sluiten de avond als vanouds af met een drankje.

Praktische informatie

DoelgroepAios
Hid(ha)
Waarnemer
Accreditatie2 punten
KostenLeden € 30,- / Aios € 20,- / Niet-leden € 40,-
Contact

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met de LHV Academie of bel 030-2823751.

Programma

18.30 uur inloop met broodjes en soep

19.00 uur - 21.45 uur nascholing met borrel nadien

Trainer(s)

Floor van den Hanenberg werkt als klinisch geriater in het Slotervaart ziekenhuis. Haar aandachtsgebieden zijn cognitieve- en bewegingsstoornissen. Daarnaast is zij nog in opleiding tot klinisch farmacoloog. Al sinds de opleiding Geneeskunde geeft zij les aan studenten en collega’s.

Tamara de Weijer is huisarts en oprichter en voorzitter van de vereniging voor Arts & Voeding. Zij heeft zich verdiept in hoe voeding en gezonde leefstijl ingezet kan worden in de spreekkamer, zowel preventief als curatief. Je zou haar kunnen kennen van programma's als "Hoe word ik 100" en "Gezond Verstand" (beide van omroep Max).

Bijzonderheden

Locatie
LET OP
deze keer vindt onze nascholing plaats op een andere lokatie, namelijk Spaarne ziekenhuis in Haarlem, locatie Zuid. Uitrij kaarten voor de parkeergarage worden verzorgd.

Algemene voorwaarden LHV Academie
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.