Overtuigen en beïnvloeden voor bestuurders

 

In uw rol als huisarts-bestuurder heeft u te maken met verschillende gremia, dynamieken en belangen. Hoe krijgt u meer invloed op uw omgeving? Andere partijen in het speelveld, bijvoorbeeld zorgverzekeraars, gemeenten, collega's, zijn vaak lastig te overtuigen. Deze training gaat over meer invloed op dergelijke spelers.

U leert de ander te overtuigen zonder dat u zichzelf daarbij verliest en het u energie kost.

Leerdoel

Wat kan ik na deze training

  • Veel makkelijker een punt maken
  • Sneller doorzien wat een lastige situatie nodig heeft
  • Soepeler omgaan met emotionele bezwaren
  • Overtuigen zonder dat het veel energie kost
  • Beïnvloeden zonder te manipuleren
Inhoud

Hoe maakt u makkelijker uw punt? Hoe blijft u effectief als u onder vuur ligt? Hoe stelt u een controversiële maatregel op overtuigende wijze voor? In deze workshop leert u anderen op een ontspannen manier te beïnvloeden zonder te manipuleren. U krijgt inzicht in hoe invloed werkt en waarom overtuigen vaak misgaat. Daarnaast krijgt u veel direct toepasbare technieken aangereikt om uw impact te vergroten.

Lees meer over deze cursus in het artikel Tips voor overtuigen: Nóg een keer uitleggen is olie op het vuur.

Deze scholing is primair ontwikkeld voor huisarts-bestuurders maar biedt ook interessante vaardigheden voor alle huisartsen. Dus schroom niet om u in te schrijven of een incompany training aan te vragen.

Praktische informatie

DoelgroepHid(ha)
Praktijkhouder
Waarnemer
Accreditatie3 punten
KostenLeden € 365,- / Niet-leden € 700,-
Contact

Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de LHV Academie  of bel 085-0480072

Programma

Het programma start met een mini-clinic over invloed en het brein. U krijgt helder inzicht in hoe invloed werkt en waarom overtuigen vaak misgaat. Vervolgens krijgt u praktische tips om uw impact te vergroten. Daarnaast krijgt u direct toepasbare technieken aangereikt om koninklijk te blijven onder vuur, en leert u anticiperen op bezwaren. U leert de ander te overtuigen zonder dat u zichzelf daarbij verliest.

Trainer(s)

Iris Posthouwer heeft haar eigen training- en adviesbureau. Zij traint professionals in allerlei organisaties in beïnvloeden. Zodat zij meer invloed op zichzelf, op anderen en op hun stress ervaren. Voordat zij als zelfstandige startte werkte zij ruim dertien jaar in dienst van onder andere de bureaus Vergouwen Overduin en Scenter.

Bijzonderheden

Algemene voorwaarden LHV Academie
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.