Jeugdzorg in Amsterdam

 
Weet u de weg in het Jeugdstelsel?

Folder jeugdstelsel Amsterdam

Wat doet de HKA?  
De HKA heeft regelmatig overleg met de gemeente Amsterdam over het onderwerp Jeugd. Onze inzet is een kennismaking tussen OKT's en huisartsen op korte termijn en één contactpersoon vanuit het OKT per huisartsenpraktijk. 

Ouder Kind Teams
In Amsterdam zijn Ouder- en Kindteams opgericht zodat alle Amsterdamse kinderen, jongeren en hun ouders bij een ouder- en kindadviseur terecht kunnen voor advies, ondersteuning en hulp. De teams bieden passende informatie, advies en licht ambulante hulp. De Ouder- en Kindteams zijn multidisciplinair, ze bestaan uit professionals vanuit de jeugdgezondheidszorg, jeugd-ggz en jeugdhulpinstellingen.

  • Factsheet voor huisartsen met informatie over het aanbod en de mogelijkheden van het OKT. Waarbij kan het OKT helpen? Hoe is het toegankelijk? Kan je gewoon bellen voor informatie in plaats van meteen iemand aanmelden? Wie doet wat?
  • Welk team is actief bij u in de buurt? Kijk hier voor adressen en contactgegevens. 
  • Welke zorg heeft de gemeente gecontracteerd? Op de site 'ik zoek jeugdhulp' kunt u dit makkelijk nakijken. 
  • Wilt u, als professional, op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij de Ouder- en Kindteams? U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief (max. 6 maal per jaar).

Samenwerking Ouder Kind Teams in beeld

Bestuurlijk aanspreekpunt: Stella Zonneveld

Vragen of opmerkingen? Mail ons!