Zorgvernieuwingsprijs: stem op Geheugenpoli voor oudere migranten

Een vernieuwend initiatief in Amsterdam-West
 
Oudere migranten zoeken zelf vaak geen hulp bij klachten die verband kunnen houden met dementie. Zij denken bijvoorbeeld dat achteruitgang van het geheugen bij de leeftijd hoort. Als zij al naar de huisarts gaan, is deze vaak onvoldoende toegerust om dementie bij deze groep te herkennen. Het gevolg is dat zorg- en behandelingsmogelijkheden onbenut blijven en mantelzorgers overbelast raken. Om huisartsen te ondersteunen bij de diagnostiek en behandeling van dementie bij niet-westerse migranten, wordt in Amsterdam-West een geheugenpoli gestart volgens de principes van de anderhalfdelijnszorg. Een eerder ontwikkelde Cross-culturele Dementiescreening biedt een vernieuwend hulpmiddel om de (specialistische) diagnostiek en zorg verder te verbeteren. Stem op dit vernieuwende Amsterdamse initiatief!

Prijsvraag voor vernieuwende ideeën voor betere zorg en welzijn
De Nationale Zorgvernieuwingsprijs is dé prijs die vernieuwende ideeën voor betere zorg en welzijn in Nederland op weg helpt. Alle kanshebbers helpen we aan waardevolle tips en contacten met potentiële financiers. De winnaar krijgt maar liefst € 75.000 om het idee uit te voeren. De prijs is een initiatief van ZonMw en VSBfonds. 

Stemmen kan zo
Stem op jouw favoriete idee van de Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2016. Het idee met video en met de meeste stemmen wordt beloond met een wildcard en is daarmee de vijfde genomineerde op de Nationale Zorgvernieuwingsdag. Je kunt stemmen door op de Facebook-knop Vind-ik-leuk te klikken. Je stem telt ook wanneer je het deelt op Facebook of LinkedIn, gebruik hiervoor de knoppen Delen en InDelen.

Meer informatie: