VVT-organisaties lanceren web portal voor opname ELV

 
Per 1 mei 2018 is het web portal vindvrijeplaatsen.verzorgdeoverdracht.nl beschikbaar. Hier kunt u 24x7 zien in welk huis een ELV-bed (Eerstelijns verblijf) beschikbaar is en via welk telefoonnummer de beftreffende organisatie te bereiken is. In overleg wordt bekeken of opname mogelijk is. Is dit niet het geval, dan moet u voorlopig zelf een ander beschikbaar bed bellen. De HKA spant zich al lang in om te komen tot een eenvoudige, transparante regeling van een ELV-opname zonder onnodige administratieve barrières. Wij beschouwen dit web portal als een tussenstap. Meld ons alstublieft als u tegen problemen aan loopt!

Eén teleloonnummer voor de zomer
De Amsterdamse VVT-organisaties maakten het nieuwe web portal bekend met een persbericht. In dit bericht beloven zij dat ze deze regeling nog voor de zomer zullen uitbreiden. Het uiteindelijke doel is dat opname ELV met één telefoongesprek is geregeld: na invoeren van de postcode van patiënt wordt de huisarts rechtstreeks doorverbonden, je desgewenst kunt overleggen met een Specialist Ouderen (SO) én dat de betreffende ELV klanthouder wordt en zelf zo nodig opname elders regelt. De HKA zal monitoren of de regeling goed wordt uitgevoerd, of deze voor de zomer wordt uitgebreid én of er voldoende bedden beschikbaar zijn. 

Aparte regeling Noord blijft in werking
In Amsterdam-noord bestaat al een regeling. Huisartsen in Amsterdam Noord kunnen gebruik blijven maken van telefoonnummer 088 – 383 33 00.   

Deel uw ervaringen met deze regelingen via HAweb!

Capaciteit ELV inzien: 

https://vindvrijeplaatsen.verzorgdeoverdracht.nl/