Veilig mailen, nu doen!

Met het praktijkadres mailt ook uw waarnemer veilig!
 
 
Veilig mailen, nu doen!
Iedere gewone e-mail met daarin patiëntgegevens, die u verstuurt naar een specialist, de thuiszorg of apotheek, is een potentieel datalek. U loopt een risico op meldplicht en een boete! Het bestuur van de huisartsenkring Amsterdam stimuleert daarom het gebruik van secure e-mail. Ons doel samen met u: Aan het einde van 2017 gebruiken alle huisartsen hun secure e-mail. Activeer dus snel uw zorgmail!
Help, hoe regel ik mijn secure e-mail?
Secure e-mail is een onderdeel bij een Zorgmail abonnement voor 1e lijns zorgverleners. Alle Amsterdamse huisartsen kunnen dus secure e-mailen als ze hun zorgmail-account hiervoor activeren. Dit kost u geen geld, alleen wat tijd. Uw zorgmail eindigt altijd op @ringamsterdam.nl
 
Secure mailen kan vanuit webmail (zorgmail) maar ook vanuit outlook en andere e-mailclient programma's. In de Factsheet vindt u meer uitleg. Daarnaast zijn er handleidingen voor de meestgebruikte HISsen. Als u hulp nodig heeft bij het activeren of installeren van het ZorgMail secure e-mailaccount, kunt u gratis contact opnemen met VANAD Customer Support, telefoon 010-2881664.
 
Oók uw waarnemer mailt veilig!
Heeft u regelmatig een waarnemer in de praktijk? Dan is het belangrijk dat ook deze veilig kan mailen. Daarnaast is het belangrijk dat de over uw patiënt gevraagde informatie / advies bij u terecht komt, ook als de waarnemer weer weg is. U heeft naast een persoonlijk secure e-mail adres ook een veilig praktijkadres. Wij adviseren dit praktijkadres ter beschikking te stellen aan de waarnemer tijdens werkzaamheden in uw praktijk.
 
Secure e-mail weetjes
  1. Een mail aan uw …@ringamsterdam.nl adres is altijd veilig.
  2. Een mail verstuurd vanuit uw Zorgmail omgeving is altijd veilig. Dat geldt voor:
    • Webmail: mail verstuurd vanaf www.zorgmail.nl
    • Mail verstuurd met uw Zorgmail account vanuit uw mailprogramma
  3. Bij een secure e-mail adres hoort een gewoon e-mail notificatieadres. Op dat adres krijgt u bericht als er een nieuwe secure e-mail is binnengekomen. U kunt dat adres zelf wijzigen in uw Zorgmail omgeving (inloggen op www.zorgmail.nl).