Vacature kringbestuurslid voor Almere

 
Vanwege het naderend afscheid na 5 jaar van ons Almeerse bestuurslid per 1 oktober is het bestuur op zoek naar 2 Almeerse huisartsen. Heeft u interesse om zich in te zetten voor de huisartsenzorg binnen een enthousiast bestuur met collega huisartsen? Neem dan contact op met Helene Pellicaan of met ons bureau: huisartsenkringamsterdam@lhv.nl

Wat hebben wij te bieden

Een inspirerende bestuurlijke taak in een klein, enthousiast team waarin een breed scala aan huisartsenzorg-gerelateerde onderwerpen de revue passeren en samen voor verandering en verbetering kunnen zorgen. Het bestuur wordt ondersteund door een professionele organisatie van beleidsmedewerkers en een secretaresse en er is een passende vergoeding ter compensatie van de uren.

Wat vragen wij

Een actieve en betrokken huisarts (waarnemer, hidha of praktijkhouder) werkzaam in Almere met interesse in de organisatie en ontwikkeling van de eerste lijn en met name de huisartsenzorg in de nabije toekomst. U treedt op de voorgrond namens de beroepsgroep van Almere en bent bereid om de achterban te informeren, te consulteren en te enthousiasmeren. Een bestuurlijke achtergrond is geen verplichting, wel zien we graag een intrinsieke motivatie om laagdrempelig contact te leggen met overlegstructuren in Almere.

Tijdsinvestering

Het bestuur komt één keer per maand 2 uur bij elkaar. Daarnaast wonen bestuursleden vergaderingen bij die passen binnen hun portefeuille.

Bestuur

Het HKAA-bestuur bestaat uit 9 huisartsen, die met elkaar een goede representatie weergeven van de huisartsen in Amsterdam en Almere. Ieder bestuurslid heeft een portefeuille zoals spoedzorg, kwaliteit, GGZ, ouderenzorg, ICT, farmaceutische zorg, public affairs, transmurale zorg, liaison met Almere.

Waar de Huisartsenkring Amsterdam/Almere voor staat

De HKAA is er voor alle huisartsen (in opleiding) in Amsterdam en Almere en is één van de 23 regionale afdelingen van de LHV. De kring maakt zich hard voor de regiefunctie van de huisarts in de eerste lijn in een grootstedelijke omgeving en legt verbindingen tussen regionale en landelijke vraagstukken.

De kring probeert 'meer tijd voor de patient' te bewerkstelligen en huisartsen te helpen om bewegingen zoals 'de juiste zorg op de juiste plek' te beinvloeden. Fundamentele vragen die daarbij spelen en telkens opnieuw moeten worden beantwoord:  Wat kunnen en willen huisartsen wel en wat niet? Wat leidt tot betere zorg voor onze patienten? Hoe maken we het spreekwoordelijke volle bord beter behapbaar en lekkerder? 

Via ondermeer HAweb en de HKAA nieuwsbrief houden wij voeling met de ontwikkelingen in Amsterdam en Almere. De kring vindt het belangrijk om signalen van haar leden op te pakken en de belangen van de huisartsen en hun patienten te behartigen. Zo organiseerden we direct in aansluiting op de eerste corona golf een symposium over de leerpunten van de aanpak van de crisis.

De HKAA doet dat alles niet alleen. Er is nauwe samenwerking met de landelijke LHV, de verzekeraars en de lokale overlegstructuren.

Interesse?

Voor nadere vragen en bij belangstelling kunt u contact opnemen met Helene Pellicaan, scheidend bestuurslid, tel 06-20001840 e-mail hpellicaan@zorggroep-almere.nl of met het regiokantoor LHV Noordwest-Nederland via huisartsenkringamsterdam@lhv.nl