Uitnodiging deelname studiereis Ghana

Van 11 t/m 21 februari 2016 organiseren wij een studiereis naar Ghana voor huisartsen, praktijkondersteuners, diëtisten en andere geïnteresseerden.
 
Doel van deze studiereis is meer kennis van de achtergrond van Ghanese patiënten op te doen door in Ghana rond te reizen, gezondheidszorg en culturele instellingen te bezoeken, indrukken te krijgen van de manier van leven in Ghana. Wij gaan o.a. een algemeen en een psychiatrisch ziekenhuis bezoeken, een alternatieve genezer, een cultureel centrum, en ziekenhuis met een kliniek voor chronische, m.n. diabetes patiënten, die dankzij een groepje Amsterdamse huisartsen en POH’s is opgezet. We verblijven in 3 steden, Accra, Kumasi en cape Coast. Er zal ook tijd zijn voor ontspanning en het genieten van de Ghanese cultuur en natuur.

Er wonen 12.000 Ghanezen in Amsterdam. Overgewicht, hypertensie en diabetes komen overmatig veel voor onder Ghanezen in Nederland en in Ghana.

De kosten voor reis, verblijf in hotel op basis van logies en ontbijt, vervoer in Ghana, reisorganisatie en begeleiding zijn € 1500,- op basis van 2- persoonskamer. Bij verblijf op een 1 persoonskamer komt daar nog € 240,- bij.

Accreditatie voor huisartsen wordt aangevraagd. Een verzoek om voor huisartsen en POH’s uit achterstandsgebieden een bijdrage in de kosten beschikbaar te stellen wordt bij het AOF gedaan en zal aan het bestuur worden voorgelegd in de septembervergadering.

Wij, de organisatoren, zijn Ekow Lamptey en Marianne Groen.

BijlageGrootte
PDF-pictogram meer_informatie_over_de_reis_ghana.pdf144.53 KB