Survey bariatrische chirurgie bij kinderen

Enquête
 
 
Als huisarts in Amsterdam en omstreken willen we u vragen om deel te nemen aan een korte vragenlijst over morbide obesitas bij kinderen.

Operaties om gewicht te verminderen bij kinderen met morbide obesitas zijn controversieel. Door middel van een survey hebben we de meningen van de huisartsen in de regio’s Eindhoven en Maastricht hierover onderzocht. Met deze survey willen ook de mening van de Amsterdamse huisartsen te weten komen over deze vorm van  chirurgie bij kinderen. Morbide obesitas komt in Amsterdam namelijk veel vaker voor, ondanks een uitstekend preventieprogramma van de stad en u zult veel meer van deze kinderen in uw praktijk hebben. De inzichten van de survey kunnen de basis vormen voor een betere communicatie tussen huisarts, kinderarts en chirurg. Ook indien u géén of weinig kinderen met obesitas in uw praktijk behandelt, is uw mening van toegevoegde waarde. 

Deze enquête bevat circa 12 vragen en het invullen van de enquête duurt circa 5 minuten. 
Al uw reacties zijn anoniem en zullen op vertrouwelijke wijze louter voor wetenschappelijk onderzoek worden gebruikt. 
Onder alle volledig ingevulde enquêtes zullen wij twee dinerbonnen (€50,- per bon) verloten. Daarnaast zullen de resultaten van deze enquête verschijnen in het blad "Op één Lijn". 

Link naar de enquête: https://nl.surveymonkey.com/r/obesitasbijkinderenamsterdam 

Hartelijk dank voor uw deelname. 

Drs. Yvonne G.M. Roebroek, studiecoördinator Basic Trial, MUMC+
Dhr. Ali Talib, student geneeskunde Maastricht University
Prof. dr. J.W.M. Muris, hoogleraar huisartsgeneeskunde MUMC+
Prof. dr. L.W.E van Heurn, hoogleraar kinderchirurgie VU / AMC Amsterdam
Prof. dr. N.D. Bouvy, hoogleraar chirurgie MUMC+