Stoptober 2019

 
Stoptober 2019
De voorbereidingen voor de zesde editie van ‘Stoptober, 28 dagen niet roken!’ zijn inmiddels begonnen! Net als voorgaande jaren faciliteert het Trimbos-instituut ook in 2019 de inzet van Stoptober via het zorgnetwerk, zodat zorgverleners de campagne tijdig en adequaat bij hun patiënten onder de aandacht kunnen brengen. Hieronder leest u wat het Trimbos-instituut u zoal te bieden heeft.

De landelijke campagne trapt af op 6 september. Een maand later, op 1 oktober, stoppen de Stoptober-deelnemers 28 dagen met roken.

Stoptober-posters, -flyers en -visitekaartjes
De Stoptober Toolkit 2019 is vanaf heden te bestellen. U kunt dit GRATIS doen via de Trimbos-webwinkel.

Een Stoptober-toolkit bevat: 

  • 2 posters
  • 100 flyers
  • 100 visitekaartjes

Als u de Stoptober-toolkit nu bestelt, ontvangt u deze in de loop van augustus. Zo heeft u het materiaal in huis wanneer de campagne start. Zolang de voorraad strekt, OP=OP!

Lokale of regionale afstemming 
Wilt u aanhaken aan een breder lokaal of regionaal Stoptober-activiteitenplan, of wilt u hier zelf het voortouw in nemen? Dan kan afstemming gezocht worden met uw GGD-regio. U kunt dit kenbaar maken via stoptober@trimbos.nl of stoptober@ggdghor.nl.

Meer informatie op website Trimbos
Bovenstaande en meer vindt u op onze website. Hier leest u wat Stoptober precies inhoudt en hoe u zelf met Stoptober aan de slag kunt gaan. Ook vindt u er handige tips om patiënten te motiveren om (28 dagen) te stoppen met roken, en handvatten om Stoptober in te bedden in uw contactmomenten. Heeft u na het bezoeken van de website nog een vraag? Mail dan naar stoptober@trimbos.nl.

Publiekssite en inschrijven
Patiënten en cliënten kunnen vanaf 6 september volop terecht op Stoptober.nl. Hier vinden zij o.a. informatie over de Stoptober-app, social media, en kunnen zij zich inschrijven!