Sense-spreekuur bij OKT Geuzenveld & Slotermeer

 
Sense-spreekuur bij OKT Geuzenveld & Slotermeer
Vanaf 15 juni 2018 zal de GGD Amsterdam starten met een Sense-spreekuur op het OKT Geuzenveld & Slotermeer (De Honingraat) in Nieuw-West.

Wat is Sense?
Onder Sense verstaan we alle aanvullende seksualiteits-hulpverlening voor jongeren jonger dan 25 jaar bij de GGD ’en. De basis is de Sense-website met betrouwbare informatie over seksualiteit. Als jongeren hierop geen antwoord op hun vraag vinden, is er de mogelijkheid tot laagdrempelig mailen, bellen of chatten met een hulpverlener. Maar naar de GGD komen voor een face-to-face gesprek is ook mogelijk.
Het Sense-spreekuur is een laagdrempelig spreekuur voor jongeren met vragen over soa's, anticonceptie, seksualiteit of (ongeplande) zwangerschap. Tijdens deze consulten wordt informatie en advies gegeven en zo nodig lichamelijk onderzoek gedaan, medicatie voorgeschreven en doorverwezen naar een specialist.  In het consult wordt de hulpvraag besproken, eventueel aangevuld met onderzoek zoals een soa-test of lichamelijk onderzoek, een behandeladvies of (anticonceptie) recept. Sense is eerstelijns zorg aanvullend aan de huisarts, bedoeld voor jongeren onder de 25 die niet naar een huisarts kunnen of willen gaan.
In elk consult wordt besproken of de huisarts via een brief op de hoogte gesteld mag worden van het behandeladvies. Sense wordt uitgevoerd door verpleegkundigen Seksuele Gezondheid van de GGD onder supervisie van een arts-seksuoloog. Sense-spreekuren worden al sinds 2010 uitgevoerd door de GGD Amsterdam op de soa-polikliniek aan het Weesperplein.

 

Wanneer is het Sense spreekuur?
Elke vrijdagmiddag  van 14.00 uur - 16.30, op inloop en op afspraak bij OKT (Ouder- en Kindteam) de Honingraat, Slotermeerlaan 103 F

 

Meer informatie over de spreekuren en Sense kunt u teruglezen op:
http://www.ggd.amsterdam.nl/infectieziekten/soa-hiv-sense/
https://www.sense.info/

 

Graag brengen wij bij zoveel mogelijk jongeren het Sense spreekuur in Amsterdam Nieuw-West onder de aandacht. Tevens kunnen wij u voorzien van posters en flyermateriaal om het Sense spreekuur bij de jongeren uit uw praktijk onder de aandacht te brengen. 

 

Met vriendelijke groet,

 

Iris Deen (ideen@ggd.amsterdam.nl) &
Myra van Leeuwen (mvleeuwen@ggd.amsterdam.nl) verpleegkundigen seksuele gezondheid.