SEH Slotervaart Ziekenhuis dicht. Ook IJsselmeerziekenhuizen in geldnood

 
Mogelijk hebt u inmiddels gehoord dat de MC-ziekenhuizen, incl. het Slotervaart ziekenhuis, surseance van betaling hebben aangevraagd welke is geaccepteerd. Ondanks toezeggingen van Zilveren kruis dat dit geen directe gevolgen voor de patiënten heeft zult u hier last van kunnen krijgen.

Slotervaart ziekenhuis
Dinsdagmiddag om 12.30 uur werd de Eerste Hulp gesloten. Normaliter komen niet veel patiënten op de EH. Het OLVG verwacht de extra druk op te kunnen vangen. Alhoewel zij veel extra zorg van het Amsterdam Dance Event hebben moeten opvangen.

Vooralsnog is de informatie dat de poliklinieken nog 6 weken openblijven. Het vooruitzicht is dat het ziekenhuis definitief gesloten wordt. De informatie
op de website van het ziekenhuis zal actueel gehouden worden.  

Helaas functioneerde ook de VU gisteren nauwelijks ten gevolge van een falend ICT-systeem. De EH aldaar opende de deuren diezelfde middag weer rond 15.30 uur. 

HpA
Door de sluiting van de EH in het Slotervaart ziekenhuis wordt er een extra aanloop verwacht bij de Huisartsen Post Amsterdam: aan de triagisten is gevraagd om de zorgvragen te coördineren en waar mogelijk te herverdelen over de verschillende dienstenposten.

De komende dagen zullen de HKA en HpA intensief contact houden en ook in de keten en met de 2e lijn. Zo nodig en zo mogelijk informeren wij u vervolgens over de actuele situatie.

Almere

In Almere is er mogelijk een toename in de aanloop bij het Flevoziekenhuis en de HAP. Vooralsnog is de EH locatie Lelystad van de IJsselmeer ziekenhuizen nog open. Zo nodig informeren wij u bij wijzigingen in de situatie.

 

De meest actuele informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u  op HAweb