Rookvrije Generatie Award 2018

Stem nu!
 
 
De gemeente Amsterdam is genomineerd voor de Rookvrije Generatie Awards 2018 in de categorie Gemeente. Om deze award in de wacht te slepen hebben we alle stemmen hard nodig. Stem jij ook?

Waarom stemmen op ons?

Amsterdam is één van de koplopers als het gaat om tabaksontmoediging. Zo hebben we ons als eerste gemeente aangesloten bij de Alliantie Nederland Rookvrij! Ook zijn we de eerste gemeente met beleid waarin het ‘voorkomen dat jongeren beginnen met roken’ en ‘terugdringen van het aantal rokers’ centraal staan. Concreet betekent dit dat we een breed pakket aan acties ondernemen. Zo ondersteunen we alle Amsterdamse scholen en sportverenigingen die rookvrij willen worden. Ook zijn we betrokken bij initiatieven van bewoners, een voorbeeld daarvan is de pont over het IJ, die recent helemaal rookvrij is geworden.

Rookvrije sporten en spelen

Verder geven we als gemeente het goede voorbeeld; de gemeentegebouwen zijn rookvrij en we bieden alle medewerkers stoppen met roken ondersteuning aan. In 2018 gaan we onder andere verder met het rookvrij maken van de sport, zo worden de ligweides bij zwembaden en grote sportevenementen rookvrij. Bijvoorbeeld de Coolste Baan van Nederland, de rookvrije schaatsbaan in het Olympisch Stadion. Roken is niet toegestaan naast de baan of bij de ingang en van 9 t/m 11 maart vindt hier het WK Allround plaats.

Ook gaan we ervoor zorgen dat Amsterdamse  kinderen rookvrij kunnen spelen;  we hebben de ambitie om alle attracties, populaire Amsterdamse bezienswaardigheden, speeltuinen en kinderboerderijen rookvrij te maken. Tenslotte wil Amsterdam zich als eerste gemeente aansluiten bij de aangifte tegen de tabaksindustrie. Dit zorgt er, samen met alle andere maatregelen, voor dat we  op weg zijn naar een rookvrij Amsterdam!

 Je kunt op de website van https://rookvrijegeneratie.nl/awards stemmen. Als de link niet werkt in je browser, probeer het dan met Google Chrome.