Praat en denk mee! 30% meer herstel voor mensen met een enstige psychische aandoening

 
Op 1, 2 en 6 maart zijn er in Amsterdam 3 dialoogsessies waarin u actief kunt meedenken over hoe mensen met een ernstige psychische aandoening betere kansen en mogelijkheden kunnen krijgen voor herstel en participatie. Komt u ook?

Wanneer?

  • Woensdag 1 maart 2017     12.00 – 16.30 uur
  • Donderdag 2 maart 2017     12.00 – 16.30 uur
  • Maandag 6 maart 2017       09.30 – 13.00 uur

Waar?
The Classroom
Doctor Jan van Breemenstraat 1,
1056AB Amsterdam

Voor wie?
De dialoogsessies zijn een initiatief van de Taskforce EPA Amsterdam. Amsterdam telt iets meer dan 10.000 mensen die wegens een ernstige psychische aandoening (EPA) moeite ervaren met sociale relaties, inkomen, wonen en deel uitmaken van de samenleving. 

De Taskforce is op zoek naar de stem, suggesties en gedachten van iedereen die op wat voor manier dan ook betrokken is of zich betrokken voelt bij mensen met een EPA. Of u nu cliënt, hulpverlener/behandelaar, naaste, medewerker van de politie of een woningcorporatie, of een werkgever of buurtbewoner bent: u bent van harte welkom. 

Programma
We bieden u met de dialoogsessies een interactief programma waarin volop ruimte is voor uw inbreng. Jeroen Crasborn, senior-adviseur zorgstrategie bij Achmea Zorg en Gezondheid, leidt ons op enthousiaste wijze door de dialoog.

We starten door met elkaar een thermometer op te bouwen rondom thema’s die belangrijk zijn voor het herstelproces van mensen met een EPA. Hoe kijkt ú, vanuit úw perspectief, naar de mogelijkheden voor mensen met een EPA op het gebied van wonen, werk en inkomen, relaties, gezondheid, bejegening en de ruimte om te participeren als burger?

Aan de hand van de dialoog rondom persoonlijke ervaringen en praktijkvoorbeelden krijgen we met elkaar een beeld van waar we in Amsterdam goed op weg zijn en waar nog mogelijkheden liggen ter verbetering.

Enthousiast geworden?
Aanmelden kan per mail bij Nadira Rambocus via nadira@nadirarambocus.nl. Vermeld in uw mail welke datum u van plan bent te komen en of u aansluit voor de lunch. Het programma is voor alle dagen identiek en start op 1 en 2 maart om 13.00 uur, voorafgegaan door lunch. Op maandag 6 maart eindigt het programma om 12.00 uur met een afsluitende lunch.

In de Taskforce EPA bundelt een groot aantal Amsterdamse partijen hun krachten: cliënten, naasten, zorgaanbieders, de gemeente Amsterdam en zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Met als gezamenlijk doel het ontwikkelen van een regionale ontwikkelagenda voor het vergroten van de kansen en mogelijkheden op herstel en participatie voor mensen met een EPA in Amsterdam.