OZIS medicatiegegevens stopt m.i.v. 29 juni

Apothekers kiezen voor LSP
 
Op 29 juni stopt de OZIS medicatiegegevens in de regio Amsterdam definitief met zijn diensten (OZIS ketenzorg blijft bestaan). Vanaf dat moment kunnen de apotheken nog uitsluitend gebruik maken van het LSP. Met dit principiële besluit in het belang van de patiëntveiligheid is Amsterdam één van de laatste regio’s die OZIS afsluit en definitief kiest voor het LSP.

De patiënt dient voor alle andere apotheken, waar hij medicijnen heeft gehaald, een opt-in verklaring te hebben gegeven om een goed overzicht te hebben van actueel medicatiegebruik. Op dit moment is dit het geval in ruim 40% van de gevallen. De patiënt heeft dus een veel grotere eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast kan het dossier of delen daarvan door de patiënt zijn afgeschermd. 

Dit alles kan bij patiënten, die meerdere apotheken bezoeken, bij passanten en tijdens de ANW diensten problemen opleveren. Bij het afleveren van medicatie zal niet in alle gevallen controle mogelijk zijn op het reeds bestaande medicatie gebruik van de patiënt. U kunt daar door de apotheker over gebeld worden.