Nog geen geschikte POH-ouderen? In 2020 starten verschillende opleidingen.

Nog 3 dagen om subsidie aan te vragen!
 
Nog geen geschikte POH-ouderen? In 2020 starten verschillende opleidingen.
Heeft u nog geen geschikte POH-ouderen? Wellicht heeft uw POH-S of iemand anders met HBO werk-en denkniveau interesse om meer te gaan doen voor de ouderen in uw praktijk. Er zijn verschillende mogelijkheden voor opleidingen. Zo heeft InHolland in samenwerking met de Amsterdamse Huisartsen alliantie een (verkorte) opleiding ouderenzorg in de eerste lijn ontwikkeld die in februari gaat starten. Weet u nu al dat uw POH-S of een andere medewerker een opleiding gaat volgen in 2020? – Vraag dan snel subsidie aan via het sectorplanplus. Sluitingsdatum 20 december!

Functieomschrijving POH-ouderen
De grote toename van het aantal ouderen in de komende jaren vraagt om een vooruitziende aanpak van de huisartsenzorg. De Amsterdamse Huisartsen alliantie heeft als ambitie het verbeteren van de (integrale) zorg voor kwetsbare ouderen in de huisartsenpraktijk. Om dit te bereiken zetten zij in op het implementeren van het programma Beter Oud in Amsterdam met onder andere een stapsgewijze aanpak en inzet van POH-ouderen in alle huisartsenpraktijken in Amsterdam per 2021. Om als POH-ouderen aan de slag te kunnen, is HBO werk-en denkniveau vereist. De uitgebreide functieomschrijving vindt u in bijlage 2. 

 

Opleidingen en aanvraaginformatie sectorplanplus
Er zijn er meerdere opleidingsmogelijkheden het komende jaar in Amsterdam. Meer informatie over deze opleidingen èn het aanvragen van de sectorplanplus subsidie kunt u vinden in bijlage 1.