Nieuw: Een Game als effectief hulpmiddel bij het stoppen met roken

Game voor tablet en smartphone
 
Quitty is een nieuwe game voor tablet en smartphone waarin moderne psychologische, therapeutische middelen bij verslavingen zijn toegepast. Door Cognitieve Bias Modificatie en Eye Movement Integration zal de speler van de game merken dat hij of zij steeds minder neiging heeft een sigaret te pakken. Het spel is voor € 4,99 verkrijgbaar in de Apple en Google app-stores.

Naar het idee en in opdracht van de nieuwe start-up Playing for Health heeft Meulen Game Development een prachtig vormgegeven en een leuke en grappige game gemaakt. De game is tegelijk een hulpmiddel bij het stoppen met roken.

De Amsterdamse professor in de psychologie Reinout Wiers heeft de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar het positieve effect van Cognitieve Bias Modificatie bij alcohol verslaafden. Er zijn sterke aanwijzingen dat dit ook bij tabaksverslaving met veel succes toegepast kan worden.

De speler van de game Quitty werpt rookwaren – te kiezen uit sigaret, sigaar, joint – naar ballonnen. De gewonnen punten worden omgezet in appels voor meer gezondheid. Ananassen en granaatappels kunnen met punten worden gekocht en ingezet voor meer werpkracht.

Na 5 dagen spelen – minimaal 20 minuten per dag – zal de speler al een effect merken.

Contact:

Playing for Health
playingforhealth@gmail.com / www.quitty.nl
Jankees de Ridder, 06-50973804 of najseek6@gmail.com 
Jan C Visser, 06-44440634