Niet meer rondbellen voor wijkverpleging!

Doorbemiddelingsbureau zoekt passende zorg als uw wijkteam geen capaciteit heeft.
 
Niet meer rondbellen voor wijkverpleging!
Goed nieuws over het inschakelen van wijkverpleging: vanaf vandaag is aanmelding van uw patiënt bij één van de wijkverpleegkundigen van de 10 gecontracteerde aanbieders van wijkverpleging in Amsterdam voldoende om uw patiënt in zorg te krijgen. Ook als er bij het betreffende team geen plaats is op dit moment! De aanbieders van wijkverpleging hebben namelijk een bemiddelingsbureau opgestart dat onderling de beschikbare capaciteit kent. De wijkverpleegkundige zet uw verzoek om zorg uit bij het bemiddelingsbureau. Het bureau zorgt zo spoedig mogelijk voor inzet van de juiste zorg. Wat moet uw doen? Zorg er voor dat u mobiele nummers en secure mail-adressen uitwisselt met de wijkverpleegkundigen waar u het meest mee samenwerkt, zodat u snel en zo volledig mogelijk informatie over de zorgvraag van uw patiënt kunt uitzetten.

Zorg in de Wijk

Onder de titel 'Zorg in de Wijk' heeft Zilveren Kruis met ingang van 1 januari 2018 de wijkverpleging bij 10 aanbieders gecontracteerd. Vanuit de HKA hebben wij aangegeven dat het als huisarts prettig is zoveel mogelijk met een klein aantal vaste wijkverpleegkundigen samen te werken. De koers van Zilveren Kruis past hierbij. Helaas is er nu een tekort aan wijkverpleegkundigen. De 10 aanbieders gaan nauw samenwerken en vanuit dit samenwerkingsverband is nu een bemiddelingsbureau gecreëerd. Zodoende kunt u nu de wijkverpleegkundige waarmee u het meest samenwerkt inschakelen, die dan verder doorgeleidt als ze zelf de zorg niet kunnen bieden. 

Wat moet u als huisarts doen?

  • Zorg voor goede samenwerkingsafspraken met de wijkverpleegkundigen waar u het meest mee samenwerkt. Bijvoorbeeld: afspraken convenant GEZzen. Neem voor meer informatie contact op met de HKA (zie onder) of de GEZzen.
  • Zorg dat u makkelijk contact kunt opnemen: wissel mobiele nummers en secure mail-adressen uit.
  • Problemen melden bij de HKA: bestuur@huisartsenkringamsterdam.nl De HKA heeft regelmatig overleg met Zilveren Kruis en de gecontracteerde VVT-instellingen waar we eventuele knelpunten snel kunnen inbrengen.