Nascholing over nieuwe meldcode kindermishandeling

 
Per 1 januari 2019 wordt de nieuwe meldcode kindermishandeling, inclusief afwegingskader, wettelijk verplicht voor álle beroepsgroepen die te maken hebben met kinderen. In dit afwegingskader wordt vastgelegd wanneer een melding bij Veilig Thuis vereist is in het geval van (een vermoeden van) huiselijk geweld, ouderen- en/of kindermishandeling. Zorg dat u voorbereid bent op de nieuwe werkwijze en kom op 6 maart 2018 van 17:00 - 21:30 naar de nascholing!

Inhoud scholing
Doel van deze avond is het aanscherpen van de kennis van het stappenplan en de meldcode. Daarnaast is er ruimte om dieper in te gaan op de dynamiek die speelt bij plegers van huiselijk geweld. Verder zal worden toegelicht wat dit precies in de praktijk gaat betekenen. 

Sprekers stellen zich voor

Jolande Schoonenberg: “Ik neem als vertrouwensarts van Veilig Thuis de huisarts en andere eerstelijnsmedewerkers graag mee langs de mogelijke en noodzakelijke stappen bij vermoedens van Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. De mogelijkheden zijn vastgelegd in de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk geweld. Niet alleen de mogelijkheden maar ook de verplichte stappen. In de bijeenkomst laat ik graag zien hoe hiermee om te gaan. Daarnaast besteed ik aandacht aan de invloed van huiselijk geweld op de kinderlijke ontwikkelen; de gevolgen onder andere middels transgenerationele overdracht.”

Hester Mobach: "Welke verschillende relatiedynamieken kun je bij stellen waar huiselijk geweld speelt onderscheiden? En welke implicaties heeft dat voor de benadering van de plegers en de slachtoffers? En hoe zit het met de plegers; welke problematiek komt veel voor in combinatie met huiselijk geweld, welke verschillende type daders zijn er en welke behandelmogelijkheden zijn er? Dit zijn de vragen die centraal zullen staan in mijn bijdrage aan de bijeenkomst. Daarnaast is er aandacht voor do’s en do’nts in gesprek met pleger(s) van huiselijk geweld."

Dagvoorzitter is Ilona Statius Muller, zij is huisarts en één van de 40 huisarts-ambassadeurs kindermishandeling in Nederland. 

Aanmelden & praktische informatie
 
  • Datum: 6 maart 2018 17:00 - 21:30
  • Locatie: Elaa - Hoogte Kadijk 143C, 1018 BH Amsterdam, Nederland
  • Accreditatie: 4 punten in aanvraag voor huisartsen
  • Kosten: € 80,-