Hoe integer gaat u om met (persoons)gegevens?

Doe mee met de bewustwordingscampagne rond Privacy & Informatieveiligheid - 1 tot 13 oktober 2018
 
Hoe integer gaat u om met (persoons)gegevens?
De bewustwordingscampagne Privacy & Informatieveiligheid is gestart! Van 1 tot 13 oktober 2018 brengen we privacy & informatieveiligheid actief onder de aandacht bij cliënten en zorgprofessionals. We willen u vragen om binnen uw organisatie stil te staan bij de vraag: hoe integer en zorgvuldig gaan wij om met (persoons)gegevens? Help ook anderen om bewust om te gaan met (persoons)gegevens. Want alleen samen worden we nog bewuster!

Doe mee met de campagne!
Download hier het materiaal dat voor de campagne is ontwikkeld
Voor de campagne zijn zeven folders en drie posters beschikbaar. Het materiaal kunt u downloaden en printen. U kunt dit in uw organisatie gebruiken, ook na de campagne, want het bewust omgaan met (persoons)gegevens is altijd belangrijk! De folders zijn geactualiseerd en er zijn twee nieuwe folders ontwikkeld: Pas op Privacy met social media en Pas op Privacy met werk en privé.

Gebruik de gadgets
U kunt collega’s bijvoorbeeld attenderen op situaties die niet in orde zijn. Gebruik hiervoor een (Pas Op Privacy) Post-it en schrijf hierop een tip voor uw collega. Deze campagne zijn er ook (Pas op Privacy) Webcam covers beschikbaar. De covers zijn met een schuifbaar plaatje op de webcam te plakken, om de privacy te waarborgen.
De post-it's en de webcam covers kunt u bestellen bij Fanta Touri van SIGRA

Ontvang de speciale mailing met extra tips 
Op verzoek kunt u tijdens de campagne tips of bewustwordingsvraagstukken rond privacy & informatieveiligheid ontvangen.
Stuur hiervoor een mail naar Fanta Touri
U kunt deze informatie gebruiken om collega’s privacy bewust te maken.

De bewustwordingscampagne loopt gelijktijdig met de landelijke campagne Alert Online en de campagne ZEKER van de NVZ over informatiebeveiliging. Beide campagnes hebben een leuke cybersecuritytest gepubliceerd, gebruik deze binnen uw organisatie: Test jouw Cyberskills en Hoe waterdicht is jouw gegevensoverdracht?

Meer informatie
Voor meer informatie over de campagne kunt u contact opnemen met Fanta Touri van SIGRA.

Heeft u inhoudelijke vragen? 
Zoek dan contact met de persoon die binnen uw organisatie verantwoordelijk is voor het thema privacy & informatieveiligheid.

We hopen dat u de aankomende weken, maar zeker ook daarna, bewust omgaat met  (persoons)gegevens!

 

Wie organiseren de campagne?
Het materiaal voor deze campagne is gezamenlijk in SIGRA-verband ontwikkeld. De campagne is georganiseerd door: SIGRA Functionarissen Gegevensbescherming, Werkgroep P&I eerste lijn (o.a. HKA), Werkgroep P&I regio Amsterdam, Werkgroep P&I regio Zaanstreek-Waterland, de juridische werkgroep privacy & informatieveiligheid, het Regionaal Overleg Huisartsen Amsterdam (ROHA), Cliëntenbelang Amsterdam, Atalmedial en Magentazorg.