Handige factsheet over de Ouder- en Kindteams

 
De Ouder- en Kindteams (OKT) hebben een handige factsheet gemaakt met informatie voor huisartsen. Sinds half oktober wordt deze factsheet persoonlijk uitgereikt aan alle huisartsenpraktijken. De factsheet is voorzien van een sticker met contactgegevens èn 06 nummer van het OKT bij u in de buurt. Daarbij ontvangt u ook een flyertje met contactinformatie van het Ouder- en Kindteam om aan ouders mee te geven tijdens het spreekuur. En tot slot delen de teams posters uit die in de praktijk opgehangen kunnen worden.

Factsheet & contactgegevens
De Ouder- en Kindteams Amsterdam zien deze stap in de communicatie en samenwerking als een logisch vervolg op de opgebouwde samenwerking met huisartsen.

  • Klik hier om de factsheet te downloaden.
  • Voor vragen is zijn alle teams ook bereikbaar via de vernieuwde website www.oktamsterdam.nl.
  • Ook is er een telefoonteam beschikbaar met inhoudelijke professionals via 020-555 5961, toets 7 voor huisartsen.

Gratis workshop huisarts - Ouder- en Kindteam
In aanvulling hierop: Uiteraard kan schriftelijke informatie alleen nooit zo informatief zijn als persoonlijke uitwisseling tussen huisartsen en professionals uit de Ouder- en Kindteams. Daarom organiseert 1ste Lijn Amsterdam, samen met het Ouder-en Kindteam in uw eigen werkgebied, workshops over samenwerking tussen huisartsen en het Ouder- en Kindteam. Door in twee uur te praten over waar de zorg van het team en de huisartsen elkaar inhoudelijk raakt, leert men elkaar en elkaars expertise beter kennen. Vanuit ervaring weten en zien we dat na zo’n workshop het overleg met huisartsen en verwijzing naar het Ouder- en Kindteam beter op gang komt. Wilt u ook zo’n (gratis) workshop met uw HAGRO, RHO of gezondheidscentrum? Neem dan contact op met Anne Annegarn

Uitnodiging workshop: Samenwerking huisartsen en OKT teams stadsdeel Centrum

Donderdag 1 december 2016, 17.00-19.30 uur

In de jeugdgezondheidszorg spelen vele instellingen en professionals een rol. Dat vraagt om samenwerking tussen hulpverleners uit de basis- en specialistische GGZ, het Ouder- en Kindteam, huisartsen en jeugdzorg. De onderlinge samenwerking verloopt nog niet altijd voor iedereen optimaal. Door de veranderingen ten gevolge van de transitie jeugd is het vaak niet meer helder ‘wie wat doet’.

Het belooft een inspirerende avond te worden met als rode draad het thema ‘Ons Kent Ons’. Wat weet u eigenlijk al van elkaar en elkaars aanbod en wat wilt u graag nog weten? Meer informatie over het programma leest u in de uitnodiging

Deelname is gratis. Accreditatie is aangevraagd voor huisartsen. In verband met de planning verzoeken wij u bijgevoegd inschrijfformulier in te vullen en vóór 15 november 2016 aan ons te retourneren.

We ontmoeten u graag op 1 december!

Met vriendelijke groet,

Fransje van der Waals, huisarts Amsterdam Centrum
Rozanne van Rijn, jeugdarts Ouder- en Kindteam Centrum
Kathelijne van den Boogert, manager Ouder- en Kindteams Amsterdam
Atte de Jong, ouder en kind adviseur Amsterdam Centrum
Karin Visser, adviseur kwaliteit en ontwikkeling - stedelijk programmateam
Mirjam Kohinor en Anne Annegarn, adviseurs 1ste Lijn Amsterdam