GGD: Spring Testing Week

 
In de week van 16 mei is de zogeheten Spring Testing Week. Deze testweek is onderdeel van de European Testing Week die georganiseerd wordt door Eurotest. Hierbij willen wij het testen op hiv en het screenen op HBV/HCV gedurende een week opschalen. Wij schrijven u aan met het verzoek om hier ook aan deel te nemen. Dit initiatief is geheel kosteloos voor uw patiënt. Het gaat om de periode van 1 week en er is geen verdere registratie nodig.

Wat hopen wij met u te bewerkstelligen?
In het kader van Amsterdam naar 0 nieuwe hiv-infecties willen wij deze testweek inzetten om onder andere grootschalig te testen op hiv. Wellicht door gecombineerd te screenen op HBV en HCV. Op deze wijze hopen wij de laatste 300 personen die leven in Amsterdam zonder op de hoogte te zijn van hun hiv-status te vinden en te linken aan zorg.

Waarom benaderen wij u? 
Huisartsen in Amsterdam zijn essentieel om mensen die leven met hiv op te sporen. Over het algemeen zijn de mensen die gevonden worden in huisartsenpraktijken zogenaamde late presenters. Zij laten zich testen omdat zij al symptomen vertonen. Door middel van de voorgestelde aanpak hopen wij positieve hiv diagnoses te vinden voordat deze late presentatie plaatsvindt.

Lees hier het volledig bericht.