GGD bericht: vaccinatie van ouderen

 
Zoals u weet is de GGD begonnen met het vaccineren van mensen van 90 jaar en ouder. A.s. vrijdag of zaterdag zullen ook 85 plussers een brief in de bus krijgen om een afspraak te maken.

In dit bericht zetten we de beschikbare informatie vanuit de GGD voor u op een rij, zodat u goed op de hoogte bent als ouderen vragen hebben.

De GGD verspreidt deze informatie de komende dagen ook naar stadsdelen, ouderenorganisaties, etc. zodat veel mensen goed geïnformeerd en ouderen waar nodig hulp kunnen bieden.

Vaccineren hoe werkt het?
Op https://www.ggd.amsterdam.nl/coronavirus/vaccineren-ouderen/ staat de informatie over het proces in de RAI. Van adres tot vervoer tot loopafstanden en wat mensen mee moeten nemen. Deze pagina houden we dagelijks actueel.

Folder met tekeningen |
Er is ook een folder met tekeningen in eenvoudig Nederlands. We werken nog aan vertalingen. In de bijlage vind u de flyer. U deze ook downloaden van onze site.

Er wordt nu gewerkt aan diverse vertalingen. Als er speciale wensen hebben qua taal of formaat, horen we het graag!  Stuur uw wens naar coronapreventie@ggd.amsterdam.nl. Dan gaan we daarmee aan de slag.  

Brieven en formulieren
Voor de volledigheid vindt u in de bijlage ook de brief die 85plussers krijgen en de gezondheidsverklaring.

Nieuwsbericht 
https://www.ggd.amsterdam.nl/nieuwsoverzicht/ggd-amsterdam-start-vaccineren-ouderen/ 

Let op! Ouderen worden gebeld door nep GGD-medewerkers over vaccinatie

Er zijn signalen dat 90-plussers worden gebeld door mensen die zich voordoen als GGD-medewerkers om een afspraak te maken om thuis gevaccineerd te worden. Het gaat hier om criminelen. De GGD komt niet aan huis om te vaccineren. We vragen heel graag je medewerking om hierop alert te zijn bij ouderen! https://www.ggd.amsterdam.nl/nieuwsoverzicht/ggd-vaccineert-niet-thuis/  

Dit bericht geldt voor de huisartsen in het werkgebied van de GGD Amsterdam-Amstelland.

Mocht u hierover of over andere zaken nog vragen hebben, neem dan contact op met het coronapreventieteam of ondergetekende. 

Met vriendelijke groet 

Evelien Siedenburg
beleidsadviseur Algemene Infectieziekten
Infectieziekten
GGD Amsterdam
T 020 555 5308
esiedenburg@ggd.amsterdam.nl