Veilig mailen, nu doen!

 
Veilig mailen, nu doen!
Iedere gewone e-mail naar een specialist, de thuiszorg of apotheek waarin patiëntgegevens staan is een potentieel datalek. U loopt een risico op meldplicht en boete! Het bestuur van de huisartsenkring Amsterdam stimuleert daarom het gebruik van secure e-mail. Ons doel samen met u: Aan het einde van dit jaar gebruiken alle huisartsen hun secure e-mail. Activeer dus snel uw zorgmail!

Help, hoe regel ik mijn secure e-mail?
Secure e-mail is een onderdeel bij een Zorgmail abonnement voor 1e lijns zorgverleners. Alle Amsterdamse huisartsen kunnen dus secure e-mailen als ze hun zorgmail-account hiervoor activeren. Dit kost u geen geld, alleen wat tijd. Uw zorgmail eindigt altijd op @ringamsterdam.nl

Secure mailen kan vanuit webmail (zorgmail) maar ook vanuit outlook en andere e-mailclient programma's.

In de Factsheet vindt u meer uitleg. Daarnaast zijn er handleidingen voor de meestgebruikte HISsen. Als u hulp nodig heeft bij het activeren of installeren van het ZorgMail secure e-mailaccount, kunt u gratis contact opnemen met VANAD Customer Support, telefoon 010-2881664.

Veel Amsterdamse zorgverleners gebruiken al secure e-mail
Veel apothekers, thuiszorginstellingen (Cordaan, Amstelring, Amsta), OKTAmsterdam en specialisten hebben inmiddels secure e-mail. Zo zijn alle mailadressen van de specialisten van OLVG Oost & West, AMC, VUMC en BovenIJ secure. Goed om te weten: specialisten werken met Outlook en zien daarin een 'veilig verzenden' knop. Het is handig als huisarts om in uw 'handtekening' te melden dat u via secure e-mail communiceert.

In deze link vindt u de actuele gebruikerslijst.

Secure e-mailen met patiënten?
Ja, dat kan binnenkort ook. Hierover volgt meer informatie in de komende maanden.

Mijn zorgpartners hebben nog geen secure e-mail
Wijs hen erop dat ze dit moeten regelen. Zet bijvoorbeeld in uw 'handtekening' van uw praktijkmail de volgende tekst: 'Wij hechten veel belang aan privacy en veiligheid. Bent u een professional in de zorg of welzijn? Wij werken uitsluitend via secure e-mail als het over patiënten gaat. Heeft uw instelling nog geen zorgmail, neem dan contact op met EZDA.'

Hoe gaat het verder?
De komende maanden zal de HKA u maandelijks via de nieuwsbrief blijven 'stalken'. Ons doel? Aan het einde van dit jaar gebruiken alle huisartsen hun secure e-mail. Dit project doen we samen met de EZDA/SIGRA en de 1stelijnAmsterdam.

 Zie ook: