Dappere Dokters: Werkconferentie optimale zorg in de oncologie

DE SAMENWERKING TUSSEN HUISARTS EN SPECIALIST
 
Dappere Dokters: Werkconferentie optimale zorg in de oncologie
Op dinsdag 24 mei 2016 vindt in het Antoni van Leeuwenhoek de werkconferentie ‘Optimale zorg in de oncologie – de gezamenlijke besluitvorming en gedeelde zorg’ plaats in samenwerking met Dappere Dokters. Deze conferentie bevat een interactief programma waarbij de samenwerking van huisarts en specialist in het ziekenhuis centraal staat rond de thema’s ‘moet alles wat kan?’ ‘Hoe lang moet je doorbehandelen?’ en ‘Kennisoverdracht, hoe vind je elkaar op afstand?” Dit vanuit het gedachtegoed van ‘optimale zorg - dappere dokters’ met als doel betere zorg voor de patiënt.

In ronde tafel gesprekken onder leiding van een voorzitter wisselen specialisten en huisartsen gedachten uit en worden concrete acties bedacht om de samenwerking te verbeteren, met name binnen de palliatieve zorg.

Accreditatie voor het symposium is aangevraagd. Deze werkconferentie is het tweede deel van het symposium. In deel 1 die plaatsvond op 15 oktober 2015 stonden de nieuwe ontwikkelingen binnen de oncologie die relevant zijn voor de huisarts centraal.
Wij kijken ernaar uit u te ontmoeten op dinsdag 24 mei in Amsterdam en verheugen ons op een interactieve en inspirerende avond! De plaatsen zijn beperkt, er is ruimte voor maximaal 60 huisartsen.

Namens het organiserend comité,
Wanda de Kanter, Bart Meijman, Annemarie Kapteijns, Martijn van Schaik, Gert Bucher, Anneke van Bemmel-Uittenhout, Toosje Valkenburg, Marike de Meij, Peter de Groof en Inge Huisman-van der Werf