Dappere dokters in debat

 
In maart, april en mei is een debatdrieluik over het thema zorgvernieuwing in De Balie. Georganiseerd in samenwerking met 'Optimale zorg-Dappere Dokters', artsenfederatie KNMG, huisartsenkring Amsterdam en Het Parool. U bent van harte uitgenodigd!

Met gestrekt been: Jim van Os, psychiater

Naar een nieuwe GGZ

Het huidige zorgaanbod sluit volgens psychiater Jim van Os niet aan bij de behoeften van mensen met psychische klachten. Het is te grootschalig, te bureaucratisch én het belangrijkst: het reduceert een patiënt teveel tot zijn symptomen, in plaats van tot een individu. Met na afloop van Van Os’ pleidooi een debat over de vraag wat goede psychiatrische zorg is en welk soort GGZ daarbij kan helpen.

Met gestrekt been: Marcel Levi, AMC-bestuurder

Hoe schrappen in de zorg de zorg kan verbeteren

Rigoureus schrappen in overbehandeling en futiele zorg kan ervoor zorgen dat curatieve zorg betaalbaar blijft. Dat stelt Marcel Levi, voorzitter van de Raad van Bestuur van het AMC en decaan van de faculteit geneeskunde aan de UvA. Na afloop van Levi’s pleidooi vindt een debat plaats met belanghebbenden van binnen en buiten de gezondheidszorg.

Met gestrekt been: Joost Zaat, huisarts en journalist

Niet de dokter, maar de samenleving moet het verschil maken

Waar houdt de verantwoordelijkheid van de dokter op? En hoe kun je een ongezonde levensstijl – roken, drinken – veranderen? Volgens Joost Zaat, huisarts en adjunct-hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, moeten dokters stoppen met de zinloze zorgprogramma’s om iemand af te helpen van een ongezonde levensstijl. Antwoorden voor preventie moeten niet gezocht worden in de huisartsenpraktijk, maar in de samenleving en bij de overheid. Na afloop van Zaats pleidooi vindt een debat plaats met belanghebbenden van binnen en buiten de gezondheidszorg.

 

Bent u er bij?

U heeft zo uw eigen ideeën over vernieuwing in de zorg, of wilt u geinspireerd worden? Bestel dan snel uw tickets!

zo 6 mrt / 15:00 uur: Jim van Os Naar een nieuwe GGZ   
zo 3 april / 15:00 uur: Marcel Levi Hoe schrappen in de zorg de zorg kan verbeteren    
zo 8 mei / 15:00 uur: Joost Zaat Niet de dokter, maar de samenleving moet het verschil maken 

Tot ziens in De Balie!