Daphne Tabak stelt zich voor als nieuwe voorzitter van de HKAA

 
Beste collega’s, per januari 2020 mag ik jullie in het bestuur van de huisartsenkring Amsterdam en Almere vertegenwoordigen en sinds 1 maart zelfs als voorzitter. Graag stel ik me aan jullie voor.

Mijn naam is Daphne Tabak en ik ben waarnemend huisarts in Amsterdam. Eind vorig jaar ben ik teruggekomen uit Nieuw-Zeeland. Daar ben ik enige tijd werkzaam geweest als huisarts in een kleine kustplaats. De manier waarop de zorg in het buitenland is geregeld, kan voor een leerzame en verruimde blik richting onze eigen gezondheidszorg zorgen. Voor mij was het na terugkomst ook het moment, om weer bestuurlijk actief te worden. Tijdens mijn huisartsopleiding in Utrecht, heb ik in het landelijke bestuur van de LOVAH gezeten en ook tijdens mijn geneeskunde opleiding in Maastricht was ik al bestuurlijk actief. Met deze ervaring op zak, hoop ik een ander perspectief te bieden en met de rest van het bestuur een steentje bij te kunnen dragen aan een goede gezondheidszorg voor alle bewoners van Amsterdam en Almere. We mogen trots zijn op onze gezondheidszorg en moeten blijven streven naar een nog betere situatie.

Ik wil mee denken en werken naar een duurzame zorg met een goede toegang voor alle patiënten, waarbij we moeten blijven vernieuwen. Open staan voor onder andere ICT toepassingen, het optimaliseren van de zorgtaken naar waar en bij wie ze passen en waarborgen van de zorgbehoefte.

Graag hoor ik de visie van andere huisartsen en denk ik mee naar oplossingen, zodat we met elkaar een mooie toekomst met steeds betere zorg kunnen creëren.

Tot binnenkort!

Groeten, Daphne Tabak