Veilige uitwisseling van patiëntgegevens: Bent u er klaar voor?

Save the date: Workshop LSP/Whitebox/Secure Email op 27 september, 17 oktober of 1 november
 
 
Veilige uitwisseling van patiëntgegevens: Bent u er klaar voor?
Uitwisseling van patiëntgegevens met de Huisartsenpost Amsterdam kan met Whitebox of LSP. Voor veilig e-mailen over èn met uw patiënten is er Secure e-mail. Welke stappen gaat u zetten om nu aan de slag te gaan met veilige uitwisseling van patiëntgegevens?

LSP en Whitebox
Het is tijd voor een nieuwe stap. De afgelopen jaren konden we geen betrouwbare medische gegevens inzien tijdens de dienst op de Huisartsenpost. Er was veel onduidelijk over het LSP en de Whitebox als een decentraal alternatief was nog in ontwikkeling. Inmiddels zijn we veel verder. EZDA, HpA en HKA willen u graag informeren over de keuzes die u hebt en het belang van goede uitwisseling tussen praktijk en huisartsenpost. De testfase zijn we voorbij, het is tijd om met elkaar aan de slag te gaan!

Aanmelden kwetsbare patiënten
Nog maar weinig Amsterdammers zijn gevraagd om toestemming te geven voor uitwisseling met de HpA. Maar bij kwetsbare ouderen, mensen met een chronische ziekte en in de palliatieve fase is het vaak wenselijk om belangrijke gegevens uit het medisch dossier te kunnen opvragen.  

Secure e-mail
Tot slot. Maakt u al gebruik van Secure e-mail? Denkt u dat het ingewikkeld is? Ook daar willen wij u op deze avond graag verder mee helpen. 

Wanneer?

  • 27 september, locatie OLVG Oost
  • 17 oktober, locatie VUMc
  • 1 november, locatie OLVG West

Hoe laat?
Vanaf  17.30 uur inloop met een broodje. Start uiterlijk 18.00 uur tot 20.00 uur.

Voor wie?
Voor alle huisartsen, zowel werkzaam in de praktijk als op de huisartsenposten.

Aanmelden
Om te kunnen inschatten met hoeveel aanwezigen wij rekening moeten houden, ontvangen wij graag uw aanmelding met vermelding van uw voorkeursdatum. Bevestiging ontvangt u na 7 augustus i.v.m. vakantie.