ARTSEN SLAAN ALARM OP 31 MEI, WERELD NIET ROKEN DAG

 
ARTSEN SLAAN ALARM OP 31 MEI, WERELD NIET ROKEN DAG
Waarom? Roken is nog steeds de grootste oorzaak van ziekte en sterfte in Nederland. Tabaksontmoediging verdient de hoogste prioriteit en is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Vandaag, donderdag 31 mei, is het Wereld Niet Roken Dag. Op deze dag zal een aantal artsen alarm slaan via een open brief en een korte film die in de Nederlandse bioscopen en online te zien zal zijn. Versterk de boodschap en deel daarom de bijgesloten open brief en de film.

HELP MEE EN DEEL:
De artsen roepen op om hun film en open brief massaal te delen op 31 mei, Wereld Niet Roken Dag. Dat kan via communicatie middelen als nieuwsbrieven, e-mails, websites, wachtkamerschermen en uiteraard door een bericht te plaatsen of delen via social-media (twitter, facebook, linkedIn, instagram) met een link naar de film, de open brief en de website. Als zoveel mogelijk mensen dit doen onder vermelding van #artsenslaanalarm dan kunnen de berichten ook worden teruggevonden en trending topic worden.

De brief en de film zijn ook te vinden op de website www.verkleindekans.nl. Vanuit daar wordt doorverwezen naar meer informatie over het geven en vragen van hulp bij stoppen op de websites: www.ikstopnu.nl en www.rokeninfo.nl van het Trimbos-Instituut.

TER INSPIRATIE:
Een aantal concept twitterberichten, die u zou kunnen gebruiken als basis voor uw eigen bericht of reactie:

Roken is de grootste oorzaak van ziekte en sterfte in Nederland. #artsenslaanalarm  Tabaksontmoediging verdient de hoogste prioriteit en is een verantwoordelijkheid van ons allemaal.' Deel de impactvolle film en open brief van de artsen via verkleindekans.nl.

Artsen slaan alarm: 'Roken is de grootste oorzaak van ziekte en sterfte in Nederland. Geef en vraag hulp bij stoppen en voorkom dat kinderen beginnen. Dit is een verantwoordelijkheid van ons allemaal.' #artsenslaanalarm bekijk de open brief en film op verkleindekans.nl

Tip: volg, tag en deel de berichten van de artsen die de brief hebben ondertekend via o.a. linkedIn en twitter:

  • Noor Rikkers, kinderlongarts, Leids Universitair Medisch Centrum: @noorrikkers
  • Luc van Lonkhuijzen, gynaecologisch oncoloog, AMC: (geen twitter)
  • Joep Teijink, vaatchirurg, Catharina Ziekenhuis Eindhoven: @joepteijink
  • Robert van de Graaf, verslavingsarts, Verslavingszorg Noord Nederland: @verslavingszorg
  • Wanda de Kanter, longarts, Antoni van Leeuwenhoek, NKI: @Wdekanter
  • Miriam de Kleijn, huisarts-adviseur en epidemioloog, lid RVT Hartstichting: @HAMirNed
  • Leonard Hofstra, Cardioloog, CCN, Bijzonder Hoogleraar VUMC: @LeonardHofstra
  • Ilona Statius Muller, huisarts, Huisartsen Kring Amsterdam/Almere en Amsterdams Rookalarm

 

 

 

BijlageGrootte
PDF-pictogram Open brief Artsen slaan alarm296.35 KB