Artsen roepen op tot rookvrije terrassen

 
Als Amsterdamse artsen willen wij uw aandacht vragen voor het rookvrij maken van terrassen. Net als alle Amsterdammers verlangen ook wij naar een terras en is het de horeca gegund dat zij weer open kunnen. Wij willen er wel naar streven dat iedereen ervan kan genieten. Daarom is vandaag een brief naar de burgemeester en gemeenteraad van Amsterdam gestuurd.

Zodra terrassen opengaan wil iedereen ervan kunnen genieten. Ook in de buitenlucht ervaren mensen hinder van andermans rook. Dit geldt voor mensen met astma en andere ziekten aan de luchtwegen, maar ook mensen die COVID-19 hebben doorgemaakt. Daarnaast geldt, zien roken doet roken, waardoor meer mensen en vooral jongeren in de verleiding komen om te gaan roken. Met de voornemens voor ruimere terrassen zullen ook buurtbewoners hier hinder van ervaren. Hoe mooi zou het zijn als de gemeente in haar toestemming voor een ruimer terrasbeleid ook het niet roken op de terrassen of in ieder geval een overgroot deel als voorwaarde stelt.

 

Hieronder linkjes  naar
1. het artikel in het Parool
https://www.parool.nl/amsterdam/artsen-pleiten-voor-rookvrije-terrassen-bij-heropening~b10697fd/#:~:text=Als%20de%20terrassen%20straks%20weer,
Halsema%20en%20zorgwethouder%20Simone%20Kukenheim
.

2. het artikel in het AD:
https://www.ad.nl/amsterdam/artsen-pleiten-voor-rookvrije-terrassen-bij-heropening~a10697fd/               

3. Interview Luc van Lonkhuijzen radio NH.
http://www.amsterdamsrookalarm.nl/algemeen/radiointerview-luc-van-lonkhuijzen/

BijlageGrootte
PDF-pictogram artsenoproeprookvrijeterrassen.pdf45.76 KB