Aanmeldportaal Tijdelijke Zorg goed van start

 
Sinds 16 juli belt u 088 - 383 3300 voor tijdelijke opname in de ouderenzorg. Via dit telefoonnummer kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week patiënten aanmelden voor eerstelijns verblijf (ELV) en crisisopname (WLZ) in Amsterdam. Inmiddels zijn er rond de 500 telefoontjes binnengekomen. De kring is het verzamelpunt voor feedback. De feedback die wij tot nu toe hebben ontvangen is voornamelijk gericht op technische problemen of onbereikbaarheid van het nummer. Deze zaken zijn door de organiserende partijen goed opgepakt. Loopt u nog tegen een probleem aan of heeft u juist een heel goede ervaring? Wij horen het graag!

Hoe werkt het? De stappen op een rij

  1. Voordat u belt, verzamelt u de gegevens van de patiënt. Zo kunnen we u zo snel mogelijk helpen. Kijk voor de benodigde gegevens naar de Route voor Huisartsen tijdelijke Zorg.
  2. U belt het telefoonnummer 088 - 383 3300 voor het regelen van de opname.
  3. U voert de postcode van de patiënt in en wordt direct doorgeschakeld naar de ouderenzorgorganisatie in het woongebied van de patiënt. 
  4. Mocht er geen bed vrij zijn, dan kunt u uw patiënt op een wachtlijst plaatsen. U wordt teruggebeld zodra er een plek vrij is.
  5. Tijdens kantooruren kunt u dit nummer bellen voor zowel aanmeldingen als algemene vragen over tijdelijke opname en/of consultatie.
  6. Het nummer is buiten kantoortijden alléén te gebruiken voor aanmeldingen tijdelijke zorg.

Belangrijk

  • Bespreek, voordat u belt met uw patiënt/familie, of men voorkeur heeft voor opname dichtbij huis of elders in Amsterdam.
  • Als u een opname aan ziet komen of kunt plannen, bel ons dan op werkdagen tijdens kantooruren. Zo hebben we voldoende tijd om de opname samen met u en de patiënt goed te regelen. En is het telefoonnummer in de avonduren beter bereikbaar  voor dringende zaken.

Uw feedback is welkom
Het aanmeldportaal is een nieuwe manier van werken. De eerste drie maanden houden we extra in de gaten hoe het loopt. Daarom ontvangen we graag uw feedback via huisartsenkringamsterdam@lhv.nl
 
Meer informatie op www.aanmeldportaaltijdelijkezorgamsterdam.nl
Hier vindt u meer informatie waaronder de Route voor Huisartsen tijdelijke Zorg met alle stappen en het afwegingsinstrument voor triage.