1 vast aanspreekpunt voor patienten die zich melden ivm seksueel geweld

 
Met enige regelmaat zoeken huisartsen op contact met ons aangaande slachtoffers van seksueel geweld. Met ingang van 1 januari is er Een vast aanspreekpunt voor de zorg omtrent deze patienten. Huisartsen kunnen ten alle tijde bellen voor overleg. Mocht nog niet bekend zijn, dan hoop ik dat u het woord intern kun verspreiden

Centrum Seksueel Geweld Amsterdam-Amstelland 1 januari van start                          

Slachtoffers van recent seksueel geweld, verkrachting of aanranding (korter dan zeven dagen geleden), kunnen zich vanaf 1 januari 2016 melden bij het Centrum Seksueel Geweld Amsterdam-Amstelland (CSG). Een slachtoffer dat telefonisch contact opneemt met het CSG wordt, indien het slachtoffer dat wenst, in contact gebracht met een zorgcoördinator. Deze zorgcoördinator ondersteunt en begeleidt het slachtoffer op medisch, forensisch en psychisch vlak. 

Via het gratis nummer 0800 0188 kunnen slachtoffers van recent seksueel geweld 24 uur per dag, zeven dagen per week bellen voor hulp of advies. Slachtoffers van seksueel geweld dat langer dan zeven dagen geleden heeft plaatsgevonden, kunnen tijdens kantoortijden via dit nummer informatie en advies vragen. Het CSG is geen fysieke locatie maar een samenwerkingsverband van organisaties met expertise op forensisch, medisch en psychisch gebied en wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Amsterdam-Amstelland.
Voor iedereen 

Hulp voor slachtoffers van recent seksueel geweld is niet nieuw voor Amsterdam-Amstelland. De GGD Amsterdam biedt sinds 2012 zorgcoördinatie aan slachtoffers van recent seksueel geweld die in het kader van aangifte een sporenonderzoek ondergaan. Nieuw is dat met de inrichting van het CSG de zorgcoördinatie ook beschikbaar is voor slachtoffers van recent seksueel geweld die zich, in eerste instantie, niet bij de politie melden. Indien gewenst wordt het slachtoffer alsnog in contact gebracht met de politie. 

http://www.ggd.amsterdam.nl/seksueel-geweld/centrum-seksueel/